Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος είναι Ουρολόγος – Ανδρολόγος με διακρίσεις και βραβεία για την επαγγελματική του πορεία και το επιστημονικό του έργο.


Αποφοίτησε από το Λύκειο Γλυκών Νερών Αττικής και το 1992 εισήχθη με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1998, με βαθμό Λίαν Καλώς. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την Τρίμηνη Υποχρεωτική Άσκηση στην Παθολογία – Καρδιολογία – Χειρουργική στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Θηβών. Από τον Δεκέμβριο του 1998 και για 12 μήνες εκπλήρωσε την Υποχρεωτική Υπηρεσία Υπαίθρου << Αγροτικό>> στο Περιφερειακό Ιατρείο Λεύκτρων Βοιωτίας, ενώ παράλληλα εκτελούσε εφημερίες στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Θηβών.


Τον Οκτώβριο του 2001 ξεκίνησε το χρόνο άσκησής του στην ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων “Αμαλία Φλέμιγκ“. Την ειδικότητα της ουρολογίας άρχισε τον Ιούνιο του 2004 στο Γενικό Νοσοκομείο ΑθηνώνΟ Ευαγγελισμός” με εξάμηνη άσκηση στην Παιδοουρολογία στο Νοσοκομείο Παίδων “η Αγία Σοφία” και στην Πλαστική Χειρουργική του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”. Τον Δεκέμβριο του 2007 συμμετείχε στο γραπτό διαγωνισμό για την υποτροφία “Απόστολος Δεληβελιώτης” που διοργάνωσε η Επιτροπή Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση. Τον Ιούνιο του 2008 έλαβε τον τίτλο “Fellow of European Board of Urology“. Ολοκλήρωσε το χρόνο άσκησης ειδικότητας τον Ιούνιο του 2008 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις στην Αθήνα.

Από το Νοέμβριο του 2008 και για ένα έτος, ως υπότροφος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, μετεκπαιδεύτηκε στην Ουρολογική Ογκολογία και την DaVinci ρομποτική προστατεκτομή, υπό τον Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας David Neal, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Addenbrooke’s στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου ως κλινικός Ακόλουθος στην Ουροογκολογία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Ρομποτική προστατεκτομή (με συμμετοχή σε πάνω από 100 επεμβάσεις σε 1 έτος) κακοήθειες όρχι, νεφρού, ουροδόχου κύστεως, τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας (minimal invasive).


Από το 2010 ασκεί την ουρολογία ως ιδιώτης ιατρός με Ιατρείο στο δήμο Παιανίας – Γλυκών Νερών ( Αγίας Τριάδος 55 Παιανία ) ενώ από το 2011 κατέχει θέση Συνεργάτη στη Β’ Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα  συμμετέχει ενεργά σε ομάδα που πραγματοποίησε τις περισσότερες ρομποτικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο Υγεία (περισσότερες από 1.200) κάποιες από τις οποίες πρωτοποριακές στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ρομποτική (DaVinci) προστατεκτομή, την Ρομποτική κυστεκτομή και Ρομποτική μερική νεφρεκτομή, τις εφαρμογές Laser στην Ουρολογία (λιθίαση και Holep) Turis, την Retzum και την ακράτεια ούρων σε γυναίκες και άνδρες.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΣΠΟΥΔΕΣ

Ιατρικό βιογραφικό


 • Εκπαίδευση & Ακαδημαϊκοί Τίτλοι
 • Διακρίσεις & Βραβεία
 • Μέλος συλλόγων
 • Πτυχιούχος Ιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • Fellow of European Board of Urology
 • Urooncology Fellowship Addenbrooke’s Cambridge University Hospitals UK
 • Robotic Surgery Training Course
 • Υπότροφος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας για το έτος 2007
 • 1ο Βραβείο στις Γραπτές Εξετάσεις για την υποτροφία “ Απόστολος Δεληβελιώτης’’
 • 1ο Βραβείο από την οργανωτική επιτροπή του 18ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου για την εργασία με τίτλο: “Ριζική Νεφρεκτομή και Θρομβεκτομή επί Νεφροκυτταρικού Καρκινώματος με Επέκταση στην Κάτω Κοίλη Φλέβα. Η Τεχνική μας”
 • 1ο Βραβείο από την οργανωτική επιτροπή του 19ου Πανελληνίου Ουρολογικού Συνεδρίου για την εργασία με τίτλο: “Μερική Κινητοποίηση Ουρογεννητικού Κόλπου. Η Αρχική μας Εμπειρία”
 • 1ο Βραβείο Εκπαιδευόμενων Ουρολόγων στο ετήσιο meeting των ουρολόγων της Ανατολικής Αγγλίας Δεκέμβριος 2009 για τη συμμετοχή στην εργασία ” An Audit for Robotic Assisted Laparoscopic Radical Prostatectomy”.
 • Μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας
 • Μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας
© 2024 Alexandros Papadopoulos, All Rights Reserved.


Powered By

Digital Agency, Web Design Studio, eSHOP B2B, Athens, London